User Tools

Site Tools


saunaillat

Saunaillat

Saunaillat ovat sitsien ohella tamperelaisten teekkareiden yleisimpiä tapahtumia. Tampereen teekkareiden omistuksessa on parin minuutin kävelymatkan päässä Hervannan kampuksesta sijaitseva teekkarisauna Mörrimöykky (lisää tietoa: https://tampereenteekkarit.fi/teekkarisauna/), jossa riittää rentoa meininkiä lähes joka arki-ilta. Saunailtoja järjestävät kaikenlaiset toimijat, ja niillä on usein jonkinlainen teema. TiTe esimerkiksi järjestää vuosittain kaksi lukukauden avajaissaunaa, fuksisaunan orientaatioviikon aikana, herwantapelisaunan ja sitsien jatkoina toimivia saunailtoja, joissa saatetaan jatkaa itse sitsien teemaa.

Huomaa, että saunaillan aikana ei ole mikään pakko käydä saunassa. Jotkut käyvät, toiset eivät. Suurin osa Mörrimöykystä on saunatilan ulkopuolista oleskelualuetta, jossa voi helposti viettää vaikka koko illan.

Joidenkin saunailtojen aikana on käytössä myös palju. Paljua koskevat samat saunavuorot kuin saunatiloja. Miehet menevät paljuun miesten- tai sekavuorolla ja naiset naisten- tai sekavuorolla. Toisaalta terassilla, jonka alueella palju on, saa hengata vaikka ei olisikaan oma saunavuoro. Muista kuitenkin normaalit käyttäytymissäännöt äläkä esimerkiksi tuijottele paljuun menijöitä.

Teekkareiden keskuudessa on käytäntönä, että saunailtoihin ovat alusta asti tervetulleita järjestävän tahon jäsenet ja yhdeksästä eteenpäin kaikki halukkaat opiskelijat. Tähän on poikkeuksia etenkin fuksien omilla saunoilla, mutta saat tietää saunakohtaiset aikataulut (ml. naisten/miesten/sekasaunavuorot) kun luet tapahtumajärjestäjän kirjoittaman tapahtumakuvauksen. Teekkarisaunan tapahtumiin osallistuminen on lähes aina ilmaista, rajoituksia on lähinnä vuosijuhlien jatkoilla.

Useimmat saunaillat järjestetään teekkarisaunalla, mutta joitain poikkeuksia on. Esimerkiksi yritysten sponsoroimat saunaillat saattavat olla vuokratussa kattosaunassa jossain päin Tamperetta. Tällaisiin tapahtumiin järjestetään usein kuljetus Hervannan kampukselta.

Yleisiä ohjeita saunailtaan:

  • Tapahtumakuvauksissa näkee usein sirjainyhdistelmän “OPM”. Tämä tarkoittaa “Oma pullo/pyyhe mukaan”, eli varaudu saunailtaan omilla virvokkeilla ja pyyhkeellä.
  • …mutta älä ota virvokkeita mukaan lasipulloissa. Etenkin itse saunatilassa ne ovat kokonaan kiellettyjä, koska vaikket itse olisi niin humalassa että pudottelisit esineitä, joku muu voi olla. Lisäksi vahinkoja sattuu. On sanomattakin selvää miksi lasinsiruja ei haluta paikkaan, jossa ihmiset kävelevät paljasjaloin.
  • Noudata saunavuoroja ja muista, ettei muiden tuijottaminen ole kivaa.
  • Saat olla saunassa alasti tai uima-asussa, ja niin saavat olla kaikki muutkin. Ihmisillä on lukemattomia syitä olla esiintymättä alasti. Jollakulla on pahoja arpia, toisella suolistoavanne ja kolmas on muuten vain ujo. Älä huomauttele ihmisille uimapuvun käytöstä, tämä aiheuttaa vain pahaa mieltä.
  • Teekkarilaulujen laulaminen saunassa ja paljussa on yleistä. Liity rohkeasti mukaan lauluun, ketään ei kiinnosta millainen lauluääni sinulla on. Vältä keskustelua laulujen aikana – jos kaverin kanssa jää juttu kesken, voitte poistua hetkeksi saunan ulkopuolelle jatkamaan keskustelua.
  • Älä mene ilman vaatteita yleiseen oleskelutilaan.
saunaillat.txt · Last modified: 2019/12/18 16:23 by tinusaurus