User Tools

Site Tools


fuksin_tietopankki

Fuksin tietopankki

Fukseille suunnattu lähes ehtymätön tiedonlähde, jota voi vaalia ja käyttää hyväkseen pitkin lukuvuoden.

Tärkeitä käsitteitä

Fuksi
Yliopistossa ensimmäistä vuottaan viettävä opiskelija. Fuksiudesta pääsee eroon vain kastautumalla Tammerkoskeen Wapun huipennuksena järjestettävässä Teekkarikasteessa.

Fuksirykmentti
TiTen fuksien oma sähköpostilista fukseja koskevaa tiedotusta varten. Kaikki fuksiryhmiin liittyvät fuksit liitetään tälle listalle, jonka kautta he saavat jatkuvasti tietoa muun muassa tärkeistä tapahtumista, opiskelusta sekä harrastemahdollisuuksista.

Haalarit
Opiskelijan (lähes) jokaiseen tarkoitukseen sopiva asuste. Jokaisella yliopiston killalla tai ainejärjestöllä ovat haalarit - TiTen haalarit ovat mustat. Fuksit saavat itselleen haalarit fuksien oman haalaritiimin työn tuloksena jossain kohtaa fuksivuottaan.

Haalaritiimi
Joukko innokkaita fukseja, jotka ilmoittautuvat vapaaehtoisiksi myymään killan uusiin haalareihin mainoksia, määrittelemään haalarien ominaisuudet sekä tilaamaan ja jakamaan ne fukseille.

#tite-fuksit Killan hallinnoima fuksien epävirallinen keskustelu- ja tutustumiskanava IRCnetissä. Jos irkkaaminen ei ole tuttua tai se on unohtunut aikojen saatossa, ei hätää: yliopiston intratunnuksilla ja palvelimilla voit aloittaa irkkaamisen vaikka heti. Ohjeet tähän löydät TiTewikistä. Fuksikanavaa koskevat samat etikettisäännöt kuin killan virallista kanavaa #titeä. Käyttö vähentynyt huomattavasti viime vuosina Telegramin suosion kasvettua.

Telegram
Whatsappin kaltainen viestintäsovellus, jota käytetään erittäin paljon opiskelijapiireissä erityisesti Tampereella. Se toimii kaikilla laitteilla, on nopeampi, sisältää kaikki Whatsapin ominaisuudet sekä paljon muuta! Telegramin käyttäminen on täysin vapaaehtoista, mutta käyttämällä sitä varmistat ettet jää mistään paitsi. Telegramin kautta saat myös kätevästi yhteyden fuksivastaavistoon ja tutoreihin. Liittymislinkin Telegramin fuksiryhmään löydät TiTen fuksisivuilta.

Tutor
Tutor on vähintään toisen vuosikurssin opiskelija, joka on lupautunut auttamaan fukseja opintojensa alkutiellä. Heti orientaatioviikon ensimmäisenä päivänä fuksit jaetaan fuksiryhmiin, joista jokaisesta on vastuussa kaksi tai kolme tutoria. Fuksiryhmät pääsevät tutoriensa johdolla tutustumaan helposti toisiinsa sekä uuteen yliopistoonsa.

Vanhempi tieteenharjoittaja
Kaikki aiempina vuosina opintonsa aloittaneet opiskelijat lukeutuvat vanhempiin tieteenharjoittajiin. Fuksin tulee kunnioittaa vanhempia tieteenharjoittajia ja heidän kokemustaan.

Luennot
Suurin osa yliopistoluennoista ei ole pakollisia. Jos luento ei ole pakollinen, sinne ei kannata mennä vain nukkumaan, juttelemaan kaverin kanssa tai surffailemaan nettiä läppärillä. Saman voit tehdä kotona. Jos et siis usko pystyväsi kuuntelemaan luennolla tai se ei muuten vain kiinnosta, käytä aika paremmin muualla.

Harjoitukset
Harjoituksissa voi oppia luentojakin paremmin, vaikka ne eivät edes olisi pakollisia. Kannattaa siis käydä ainakin koittamassa, miltä ne vaikuttavat. Joskus harjoituksissa osallistuminen on jopa pakollista - aina hyvä tarkistaa.

Fuksivuosi

Teknistä

fuksin_tietopankki.txt · Last modified: 2020/05/23 12:04 by mihef