User Tools

Site Tools


pasko_mun_kasvoilleni

Pasko mun kasvoilleni

Jo perinteeksi muodostuva ja moderni noppaonneen ja taidokkaaseen pelitaktiikkaan perustuva seurapeli, joka ei perustu tositapahtumiin… Muistuttaa pitkälti nopin pelattavaa juomapeliversiota Texas Hold 'Emista.

Nimi juontaa juurensa Apulannan Vasten mun kasvojani -biisiin.

Tarvittavat välineet

 • Viisi d6-noppaa tai d6-noppalukuja arpova sovellus
 • Riittävä määrä nautittavaa juomaa

Termejä

 • Piste: osoitus yhden kierroksen häviämisestä; huonoin pokerikäsi saa kierroksen pisteen
 • Avokäsi: pöydälle eli kaikkien pelaajien näkyviin kierroksen alussa arvottavat kolme noppalukua
 • Taskukäsi: pelaajan omalla vuorollaan arpomat kaksi noppalukua
 • Käsi: kierroksen pokerikäsi yksittäisellä pelaajalla; muodostuu avokädestä ja pelaajan taskukädestä
 • Vaihto: kierroksen huonoimman käden saanut pelaaja heittää toisen nopistaan uudelleen viiden hörpyn maksua vastaan; kierroksen aikana voidaan suorittaa vain yksi vaihto!
 • Kierros: vuorokierto, joka loppuu, kun joku pelaajista saa pisteen eli häviää kierroksen; huonoin pokerikäsi häviää kierroksen
 • Peli: kierroskierto, joka loppuu, kun joku pelaajista saa kaksi pistettä eli häviää pelin
 • (Häviäjän) kasvoille paskominen: pelaaja saa kaksi pistettä kasaan eli häviää pelin ja juo kymmenen hörppyä; kaikkien pelaajien pisteet nollataan
 • Omille kasvoille paskominen: tapahtuu, kun pelaaja saa kaksi pistettä kasaan eli häviää pelin suoritettuaan vaihdon viimeisellä kierroksella

Pelin kulku

 1. Kierroksen alussa kaikilla pelaajilla on nolla pistettä, ja kierrokselle arvotaan kolmen noppaluvun avokäsi, joka on kaikkien pelaajien nähtävillä.
 2. Tämän jälkeen vuorot kiertävät myötäpäivään, ja jokainen pelaaja heittää vuorollaan kahta noppaa, jotka tuottavat kaikkien pelaajien näkyville pelaajan taskukäden.
 3. Kaikkien heitettyä vuorollaan taskukäden verrataan avokädestä ja jokaisen pelaajan taskukädestä muodostuvia käsiä, jotka ovat samat kuin pokerissa.
 4. Huonoimman käden saanut pelaaja voi suorittaa vaihdon heittämällä toisen nopistaan uudelleen. Tämä voi muuttaa aiemmin vasta toiseksi huonoimman käden huonoimmaksi. Vaihto tulee maksaa juomalla viisi hörppyä.
 5. Lopulta (mahdollisen vaihdon jälkeen) huonoin pöydässä oleva käsi häviää kierroksen ja saa yhden pisteen.
 6. Kierroksia pelataan, kunnes jonkun pelaajista kasvoille paskotaan eli tämä häviää pelin saamalla kasaan kaksi pistettä.
 7. Tällöin pelin häviäjä juo kymmenen hörppyä, kaikkien pelaajien pisteet nollataan, ja aloitetaan uusi peli.

Tasatilanteet

Kierroksella tasatilanteessa huonoimmat kädet saaneet päättävät, kuka heistä häviää ja ottaa pisteen. Jos yksimielisyyteen ei päästä, saa joku häviäjistä suorittaa vaihdon. Jos tilanne jää vaihdon jälkeenkin tasan, kaikki jäljelle jääneet häviäjät saavat yhden pisteen.

Jos pelissä enemmän kuin yksi pelaaja saa kaksi pistettä saman kierroksen päätteeksi, kaikkien näiden häviäjien kasvoille paskotaan ja heistä kaikki juovat kymmenen hörppyä.

pasko_mun_kasvoilleni.txt · Last modified: 2018/03/05 18:36 by zacky