User Tools

Site Tools


merkkiohjesaeaentoe

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revisionPrevious revision
Next revision
Previous revision
Next revisionBoth sides next revision
merkkiohjesaeaentoe [2019/02/11 14:05] – [5.2 Sotalippu] mihefmerkkiohjesaeaentoe [2020/02/24 11:07] – [3. Killan nauhat] mihef
Line 1: Line 1:
 ====== Tampereen TietoTeekkarikillan merkkiohjesääntö ====== ====== Tampereen TietoTeekkarikillan merkkiohjesääntö ======
-Nämä säännöt on TietoTeekkarikillan yleiskokous hyväksynyt 24.4.2003.+Nämä säännöt on Tampereen TietoTeekkarikilta ry:n yleiskokous hyväksynyt 30.1.2019. 
 + 
 +<spoiler | Kommentit> Spoileroidut tekstit ovat taustatietoja, perusteluita muotoiluille ja päätöksille sekä muita kommentteja ohjesäännön ymmärtämisen avuksi. Ne eivät ole osa virallista sääntöä. </spoiler>
  
 ===== 1. Killan merkki ja tunnus ===== ===== 1. Killan merkki ja tunnus =====
Line 10: Line 12:
   * Rattaan alapuolella kiertää teksti TAMPERE ja yläpuolella kiertää teksti TIETOTEEKKARIKILTA, molemmat mustalla Swiss Bold-fontilla.   * Rattaan alapuolella kiertää teksti TAMPERE ja yläpuolella kiertää teksti TIETOTEEKKARIKILTA, molemmat mustalla Swiss Bold-fontilla.
 Killan virallisena tunnuksena toimii Tampereen TietoTeekkarikillan merkki ilman   TIETOTEEKKARIKILTA- ja TAMPERE-tekstejä. Killan virallisena tunnuksena toimii Tampereen TietoTeekkarikillan merkki ilman   TIETOTEEKKARIKILTA- ja TAMPERE-tekstejä.
 +
 +{{ ::tite_logo_-_merkki_2019.png?nolink&400 |}}
 +//Kuva 1: Killan merkki//
 +
 +{{ :tite_tunnus_2019.png?nolink&400 |}}
 +//Kuva 2: Killan tunnus//
 +
 +<spoiler | Kommentteja> TAMPERE-tekstiin TTY-tekstin korvaajana päädyttiin, koska TUNI:a ei saa virallisesti käyttää yliopiston lyhenteenä eikä TAU ole ainakaan vielä kunnolla vakiintunut käyttöön. Lisäksi pohdittiin TRE-lyhennettä sekä kaiken tekstin poistamista alaosasta.
 +
 +TAMPERE-tekstin koettiin olevan sopivan neutraali valinta ja myös tasapainottavan merkkiä paremmin kuin tekstin poistaminen tai lyhyemmät vaihtoehdot. Se myös kertoo jokaiselle katsojalle heti, mistä päin ainejärjestömme on – erityisesti haalariemme selkämyksessä.</spoiler>
  
 ===== 2. Merkistö ===== ===== 2. Merkistö =====
Line 16: Line 28:
 ==== 2.1 Puheenjohtajan edustusmerkki ==== ==== 2.1 Puheenjohtajan edustusmerkki ====
  
-Tampereen TietoTeekkarikillan puheenjohtajan edustusmerkki on 15-millimetrinen kullattu killan tunnus, jota kannetaan kiltanauhan keskellä. Merkin kanssa ei käytetä muita merkkejä. Merkkiä käytetään juhlallisissa tilaisuuksissa, joissa on käytössä akateemiset kunniamerkit. Puheenjohtajat säilyttävät oikeuden merkin kantoon myös kautensa jälkeen.+Tampereen TietoTeekkarikillan puheenjohtajan edustusmerkki on 15-millimetrinen kullattu killan tunnus, jota kannetaan kiltanauhan keskellä. Merkin kanssa ei käytetä muita killan merkkejä. Merkkiä käytetään juhlallisissa tilaisuuksissa, joissa on käytössä akateemiset kunniamerkit. Puheenjohtajat säilyttävät oikeuden merkin kantoon myös kautensa jälkeen.
  
 ==== 2.2 Hallituksen edustusmerkki ==== ==== 2.2 Hallituksen edustusmerkki ====
  
-Tampereen TietoTeekkarikillan hallituksen jäsenen edustusmerkki on 15-millimetrinen hopeoitu killan tunnus, jota kannetaan kiltanauhan keskellä. Merkin kanssa ei käytetä muita merkkejä. Merkkiä käytetään juhlallisissa tilaisuuksissa, joissa on käytössä akateemiset kunniamerkit. Hallituksen edustusmerkin käyttöoikeus on voimassa vain hallituksen jäsenen ollessa virassa. Killan toimihenkilöt tunnustetaan tämän säännön puitteissa myös killan hallituksen jäseniksi.+Tampereen TietoTeekkarikillan hallituksen jäsenen edustusmerkki on 15-millimetrinen hopeoitu killan tunnus, jota kannetaan kiltanauhan keskellä. Merkin kanssa ei käytetä muita killan merkkejä. Merkkiä käytetään juhlallisissa tilaisuuksissa, joissa on käytössä akateemiset kunniamerkit. Hallituksen edustusmerkin käyttöoikeus on voimassa vain hallituksen jäsenen ollessa virassa. Killan toimihenkilöt tunnustetaan tämän säännön puitteissa myös killan hallituksen jäseniksi. 
 + 
 +<spoiler |Kommentteja> Tämä on muissa yliopistoissa, myös Aallossa, suosittu malli. Pienoismerkkejä ei käytetä juhlapuvun kanssa, joten tämä on hallituksen edustustamine frakkijuhliin. 
 + 
 +Kilta ostaisi X kpl hopeisia merkkejä edustustarpeisiin, säilyttäisi niitä kassakaapissa, ja PJ/rahis aina luovuttaa ne yksien vuosijuhlien ajaksi lainaan edustajille niin, että edustajat on korvausvelvollisia, jos rikkovat tai hukkaavat ne. Tällöin saadaan edustusmerkit kestämään 5+ vuotta (käytännössä ikuisesti jos ei hukata) eikä tarvi hallituslaisten ja toimarien maksaa niitä itse, kun saavat käyttää vaan hallituskauden ajan - mutta samalla vältetään saturaatio, ettei TiTe 30v ole juhlijoista yli puolella hopeamerkki rinnassa, kun paikalla suurin osa entisiä hallituslaisia. 
 + 
 +Kilta ostaisi yhden kultaisen merkin istuvan puheenjohtajan edustuskäyttöön. Kautensa jälkeen PJ:t ostavat omansa, jos haluavat käyttää kauden jälkeenkin.</spoiler>
  
 ==== 2.3 Puheenjohtajan edustuspinssi ==== ==== 2.3 Puheenjohtajan edustuspinssi ====
  
-Tampereen TietoTeekkarikillan puheenjohtajan edustuspinssi on killan virallisesta tunnuksesta tehty 10-millimetrinen kullattu pinssi. Pinssiä käytetään siistissä vaatetuksessa vasemman rinnan päällä. Puvun takin kanssa pinssi kiinnitetään vasempaan kauluskäänteeseen. Puheenjohtajat säilyttävät oikeuden pinssin kantoon myös kautensa jälkeen.+Tampereen TietoTeekkarikillan puheenjohtajan edustuspinssi on killan virallisesta tunnuksesta tehty 10-millimetrinen kullattu pinssi. Pinssiä käytetään siistissä vaatetuksessa vasemman rinnan päällä. Puvuntakissa pinssi kiinnitetään vasempaan kauluskäänteeseen. Puheenjohtajat säilyttävät oikeuden pinssin kantoon myös kautensa jälkeen.
  
 ==== 2.4 Hallituksen edustuspinssi ==== ==== 2.4 Hallituksen edustuspinssi ====
  
-Tampereen TietoTeekkarikillan hallituksen jäsenten edustuspinssi on killan virallisesta tunnuksesta tehty 10-millimetrinen hopeinen pinssi. Pinssiä käytetään siistissä vaatetuksessa vasemman rinnan päällä. Puvun takin kanssa pinssi kiinnitetään vasempaan kauluskäänteeseen. Hallituksen edustuspinssin käyttöoikeus säilyy myös hallitusvuoden jälkeen. Killan toimihenkilöt tunnustetaan tämän säännön puitteissa myös killan hallituksen jäseniksi.+Tampereen TietoTeekkarikillan hallituksen jäsenten edustuspinssi on killan virallisesta tunnuksesta tehty 10-millimetrinen hopeinen pinssi. Pinssiä käytetään siistissä vaatetuksessa vasemman rinnan päällä. Puvuntakissa pinssi kiinnitetään vasempaan kauluskäänteeseen. Hallituksen edustuspinssin käyttöoikeus säilyy myös hallitusvuoden jälkeen. Killan toimihenkilöt tunnustetaan tämän säännön puitteissa myös killan hallituksen jäseniksi.
  
 ==== 2.5 Kunniamerkki ==== ==== 2.5 Kunniamerkki ====
  
-Killan kunniamerkki on 30-millimetrinen kullattu killan tunnus, jota kannetaan leveässä kiltanauhassa. Kunniamerkki korvaa muut kiltanauhaan kiinnitettävät merkit. Merkkiä käytetään juhlallisissa tilaisuuksissa, joissa on käytössä akateemiset kunniamerkit. Kunniamerkkiä ovat oikeutetut kantamaan killan kunniajäsenet. Kunniajäseneksi voidaan killan sääntöjen mukaan kutsua henkilö, joka on “erityisesti ansioitunut killan toiminnassa tai muuten merkittävästi edistänyt sen pyrkimyksiä”. Uusille kunniajäsenille kunniamerkit myönnetään killan vuosijuhlilla tai muussa juhlavassa tilaisuudessa.+Killan kunniamerkki on 30-millimetrinen kullattu killan tunnus,  jota kannetaan leveän kiltanauhan keskellä. Kunniamerkki korvaa muut kiltanauhaan kiinnitettävät merkit. Merkkiä käytetään juhlallisissa tilaisuuksissa, joissa on käytössä akateemiset kunniamerkit. Kunniamerkkiä ovat oikeutetut kantamaan killan kunniajäsenet. Kunniajäseneksi voidaan killan sääntöjen mukaan kutsua henkilö, joka on “erityisesti ansioitunut killan toiminnassa tai muuten merkittävästi edistänyt sen pyrkimyksiä”. Uusille kunniajäsenille kunniamerkit myönnetään killan vuosijuhlilla tai muussa juhlavassa tilaisuudessa. 
 + 
 +<spoiler |Kommentteja>Kunniajäsenet kutsuu killan yleiskokous ¾ äänten enemmistöllä. Heitä ovat yleensä merkittävät killan ulkopuoliset toimijat tai jo valmistuneet entiset killan jäsenet. Aiemmin killalla on kyllä ollut kunniajäseniä, mutta ei kunniamerkkejä tai kiltanauhaa. Tarkoituksena on, että vanhat kunniajäsenet voivat hakea uuden kunniamerkin killasta omakustannehintaan. Kunniamerkki on killan ylin tunnustus ja siksi sen kanssa ei kanneta nauhassa muita merkkejä vaan se korvaa ne.</spoiler>
  
 ==== 2.6 Ansiomerkki ==== ==== 2.6 Ansiomerkki ====
  
-Killan ansiomerkki on 30-millimetrinen hopeoitu killan tunnus, jota kannetaan leveässä kiltanauhassa. Ansiomerkki myönnetään tunnustuksena henkilölle, joka on aktiivisesti edistänyt killan toimintaa tai sen jäsenten etua. Merkkiä käytetään juhlallisissa tilaisuuksissa, joissa on käytössä akateemiset kunniamerkit. Ansiomerkki jaetaan killan vuosijuhlilla tai muussa juhlavassa tilaisuudessa. Wanhan Kähmyn tai killan hallituksen tehtävään nimittämän muun henkilön kokoon kutsuma toimikunta myöntää ansiomerkit. Jäsenistö voi tehdä esityksiä ansiomerkkien saajista.+Killan ansiomerkki on 30-millimetrinen hopeoitu killan tunnus,  jota kannetaan leveän kiltanauhan keskellä. Ansiomerkki myönnetään tunnustuksena henkilölle, joka on aktiivisesti edistänyt killan toimintaa tai sen jäsenten etua. Merkkiä käytetään juhlallisissa tilaisuuksissa, joissa on käytössä akateemiset kunniamerkit. Ansiomerkki jaetaan killan vuosijuhlilla tai muussa juhlavassa tilaisuudessa. Wanhan Kähmyn tai killan hallituksen tehtävään nimittämän muun henkilön kokoon kutsuma toimikunta myöntää ansiomerkit. Jäsenistö voi tehdä esityksiä ansiomerkkien saajista.
  
 +<spoiler |Kommentteja> Ansiomerkki on lähtökohtaisesti tarkoitettu killan hyväksi pitkään toimineille jäsenille, ja myönnettyjen merkkien hyvänä määränä pidetään kahdesta viiteen merkkiä per vuosi (viisi yleensä vain tasavuotisilla vuosijuhlilla). Mitään kiintiötä ei kuitenkaan ole, koska merkkien tulee olla oikeasti ansaittuja! Koska tämän merkin saajat voivat usein olla myös hallituksen jäseniä, haluttiin vastuu tunnustuksen saajien päättämisestä siirtää hallituksen ulkopuolelle erilliselle toimikunnalle.
 +
 +Vastuu toimikunnan kasaamisesta on Wanhalla Kähmyllä, joka voi myös itse osallistua tai olla osallistumatta toimikunnan toimintaan. Hallitus voi myös nimittää toimikunnan kokoonkutsujaksi toisen henkilön, jos Wanha Kähmy on estynyt, jäävi tai pestiin ei ole ketään nimitetty. Toimikuntaan on tarkoitus pyrkiä saamaan sekä killan nykyisiä aktiivitoimijoita tuntevia ihmisiä että vanhoja ansiomerkkien saajia, jotta valinnat voidaan tehdä huolella. Prosessia demokratisoidaan keräämällä jäsenistöltä esityksiä merkin saajista. Ansiomerkin saaminen ei estä kunniamerkin myöntämistä myöhemmin samalle henkilölle!
 +</spoiler>
  
 ===== 3. Killan nauhat ===== ===== 3. Killan nauhat =====
-Killan nauhoja ovat kiltanauha ja leveä kiltanauha. Nauhoja kannetaan joko kokomittaisena oikealta olkapäältä vasemmalle lonkalle tai ruusukkeena vasemmassa rintapielessä. Nauhoja kannetaan juhlallisissa tilaisuuksissa, joissa on käytössä akateemiset kunniamerkit. Killan nauhojen kanssa voidaan kantaa enintään kahta muuta nauhaa, jos niitä koskevat säännöt sen sallivat. Useampaa nauhaa kannetaan arvojärjestyksessä, arvokkain ylimpänä. Kiltanauhaa ja leveää kiltanauhaa ei kanneta yhdessä.+Killan nauhoja ovat kiltanauha ja leveä kiltanauha. Nauhoja kannetaan joko kokomittaisena oikealta olkapäältä vasemmalle lonkalle tai ruusukkeena oikeassa rintapielessä. Nauhoja kannetaan juhlallisissa tilaisuuksissa, joissa on käytössä akateemiset kunniamerkit. Killan nauhojen kanssa voidaan kantaa enintään kahta muuta nauhaa, jos niitä koskevat säännöt sen sallivat. Useampaa nauhaa kannetaan arvojärjestyksessä, arvokkain ylimpänä ja ruusukkeina kannettaessa arvokkaimman ruusukkeen määräämässä rintapielessä. Kiltanauhaa ja leveää kiltanauhaa ei kanneta yhdessä. 
 + 
 +<spoiler |Kommentteja> Käytössäännöt määrittävät toki myös, että nauhaa kannetaan frakissa liivin alla ja, että nauha ei saa koskettaa kantajan ihoa. Näitä ei kuitenkaan haluttu kirjata erikseen sääntöön, koska kuuluvat ns. yleiseen etikettiin. Nauhaa myydään kokomittaisena (koko kehon olalta olalle kiertävänä) ja puolikkaana kiltahuoneella. </spoiler>
    
 Kiltanauha on 30 millimetrin levyinen nauha, jossa värit ovat musta-hopea-musta mittasuhteissa 1:1:1. Kiltanauhan käyttöoikeus on kaikilla killan nykyisillä ja entisillä jäsenillä. Kiltanauha on 30 millimetrin levyinen nauha, jossa värit ovat musta-hopea-musta mittasuhteissa 1:1:1. Kiltanauhan käyttöoikeus on kaikilla killan nykyisillä ja entisillä jäsenillä.
 +
 +<spoiler |Kommentteja> Erillistä nauhan myöntämissysteemiä ei haluta, sillä se hidastaa turhaan nauhan saamista esimerkiksi kiireessä saman päivän vuosijuhlille tarvittaessa. Nauhaa myytäessä kantajalle annetaan selkeä ohje siitä, miten nauhaa tulee kantaa sekä ohjeet ruusukkeen tekemiseen yms.</spoiler>
  
 Leveä kiltanauha on 60 millimetrin levyinen nauha, jossa värit musta-hopea-musta mittasuhteessa 1:1:1. Leveää kiltanauhaa ovat oikeutettuja käyttämään vain killan kunniamerkin tai ansiomerkin saaneet, eikä sitä ikinä käytetä ilman siihen kiinnitettyä kunnia- tai ansiomerkkiä. Leveä kiltanauha on 60 millimetrin levyinen nauha, jossa värit musta-hopea-musta mittasuhteessa 1:1:1. Leveää kiltanauhaa ovat oikeutettuja käyttämään vain killan kunniamerkin tai ansiomerkin saaneet, eikä sitä ikinä käytetä ilman siihen kiinnitettyä kunnia- tai ansiomerkkiä.
Line 50: Line 78:
 ===== 4. Standaari ===== ===== 4. Standaari =====
  
-Killan standaari on standaari, jossa on killan merkki. Standaari voi­daan myön­tää kil­lan hal­li­tuk­sen pää­tök­sel­lä killan ulkopuoliselle hen­ki­löl­le tai yh­tei­söl­le, joka on toi­min­nal­laan tai teoil­laanedis­tä­nyt kil­lan pyr­ki­myk­siä. Standaari myönnetään vuosijuhlilla tai muussa juhlavassa tilaisuudessa. Killan standaari myönnetään myös killan uusille kunniajäsenille.+Killan standaari on standaari, jossa on killan merkki. Standaari voi­daan myön­tää kil­lan hal­li­tuk­sen pää­tök­sel­lä killan ulkopuoliselle hen­ki­löl­le tai yh­tei­söl­le, joka on toi­min­nal­laan tai teoil­laan edis­tä­nyt kil­lan pyr­ki­myk­siä. Standaari myönnetään vuosijuhlilla tai muussa juhlavassa tilaisuudessa. Killan standaari myönnetään myös killan uusille kunniajäsenille. 
 + 
 +<spoiler |Kommentteja>Standaarin perusteena voi olla esimerkiksi pitkäaikainen yhteistyö yksittäisen henkilön, yrityksen tai yhteisön kanssa. Yksittäinen teko tai vastaava urotyö voi olla myös standaarin myöntämisen peruste. Kyseessä ei kuitenkaan ole aivan kunniamerkin arvoinen suoritus. 
 + 
 +Standaari myönnetään myös uusille kunniajäsenille perinteiden jatkuvuuden vuoksi: aiemmin kunniajäsenet saivat standaarin, koska kunniamerkkejä ei ollut. Kyseessä on myös mukava kaappiin tai pöydälle esille laitettava tunnustus, itse merkkiä kun harvemmin voi esitellä tapahtumien ulkopuolella. 
 +</spoiler> 
 ===== 5. Liput ===== ===== 5. Liput =====
  
Line 56: Line 90:
  
 Killan lipun pohjaväri on valkoinen. Lipussa on killan tunnus. Killan lipun pohjaväri on valkoinen. Lipussa on killan tunnus.
 +
 +<spoiler |Kommentteja>
 +Tämä on siis aivan uudenlainen, suurikokoinen ja juhlallinen lippu, jossa käytetään killan merkin sijasta tunnusta - kuten heraldiikkaan kuuluu. Lippua käytetään vain oikeasti hienoissa tilaisuuksissa, kuten vuosijuhlilla Suomen lipun kanssa tai juhlallisissa kulkueissa. Juhlallisuutta korostaa myös lippua seuraava lippuvartio.</spoiler>
  
 === 5.1.1 Virallisen lipun käyttö === === 5.1.1 Virallisen lipun käyttö ===
Line 65: Line 102:
 === 5.1.3 Lipun poistaminen käytöstä ===  === 5.1.3 Lipun poistaminen käytöstä === 
 Killan lippu hävitetään polttamalla etanolilla kostutettuna keskiyöllä. Lipun polttamisen jälkeen lauletaan Ikuisen teekkarin laulu. Killan lippu hävitetään polttamalla etanolilla kostutettuna keskiyöllä. Lipun polttamisen jälkeen lauletaan Ikuisen teekkarin laulu.
 +
 +<spoiler | Kommentteja> Lipun hävittäminen tapahtuu luonnollisesti kunniakkaalla tavalla. Ikuisen teekkarin laulu nähtiin sopivaksi tilanteeseen, koska se lauletaan aina juhlien lopuksi ja tässä tapauksessa lipun elinkaaren päätteeksi.</spoiler>
  
 ==== 5.2 Sotalippu ==== ==== 5.2 Sotalippu ====
 +
 +Killan sotalipun pohjaväri on valkoinen. Lipussa on killan merkki.
 +
 +<spoiler |Kommentteja> Toisin kuin killan virallinen lippu, sotalippu on huomattavasti epävirallisempi ja vähemmän arvokas killan tunnusmerkki. Nykyinen TTKK:n aikainen pieni lippu haluttiin säilyttää käytössä, joten se ja sen kaltaiset muut liput päätettiin nimetä uudelleen killan sotalipuksi. Lippua on käytetty ja käytetään edelleen aktiivisesti erityisesti Titeenien Taistoissa (eli sotatilassa) sekä useissa fuksitapahtumissa (eli rauhan aikana) titeläisten kokoontumispaikan merkkinä.
 +
 +Koska sotalippu on epävirallisempi ja siinä esiintyy juhlallisen tunnuksen sijasta arkinen killan merkki, sallitaan myös vanhojen, TTKK- tai TTY-tekstin sisältävien lippumallien käyttö.
 +</spoiler>
  
 === 5.2.1 Sotalipun käyttö === === 5.2.1 Sotalipun käyttö ===
Line 73: Line 119:
 === 5.2.2 Kunninanosoitukset === === 5.2.2 Kunninanosoitukset ===
 Lippu tekee kunniaa killan istuvalle puheenjohtajalle sekä killan taistoissa kaatuneille. Lippu tekee kunniaa siten, että se hitaasti lasketaan 45 asteen kulmaan ja tämän jälkeen nostetaan ylös. Lippu tekee kunniaa killan istuvalle puheenjohtajalle sekä killan taistoissa kaatuneille. Lippu tekee kunniaa siten, että se hitaasti lasketaan 45 asteen kulmaan ja tämän jälkeen nostetaan ylös.
 +
 +<spoiler | Kommentteja> Killan istuvia puheenjohtajia ovat myös tuolilla istuvat vanhat puheenjohtajat. Titeenien taistoissa kaatuu (usein etanolin vaikutuksen alaisena) lukuisia killan jäseniä vuosittain. </spoiler>
  
 === 5.2.3 Sotalipun poistaminen käytöstä === === 5.2.3 Sotalipun poistaminen käytöstä ===
 Sotalippu hävitetään polttamalla jaloviinaan kostutettuna laulaen tilanteeseen sopivaa marssilaulua. Sotalippu hävitetään polttamalla jaloviinaan kostutettuna laulaen tilanteeseen sopivaa marssilaulua.
-===== 6. Vuoden TiTeläinen ===== 
  
-===== 7Ohjesäännön muuttaminen =====+<spoiler | Kommentteja> Myös sotalipulle haluttiin arvokas hävittämistapa, mutta kuitenkin käyttötapaa kuvastava ja vähemmän juhlallinen sekä arkisempi kuin viralliselle lipulle</spoiler>
  
-===== 8Ohjesäännön voimaantulo =====+===== 6Vuoden TiTeläinen ===== 
 +Vuo­den TiTeläisen ar­vo­ni­mi voi­daan myön­tää kil­lan jä­se­nel­le, joka on ku­lu­neen lukuvuo­den ai­ka­na ansioituneesti edistänyt TiTeläisyyttä ja innostanut muita jäseniä toimimaan samoin. Jäsenistö voi ehdottaa arvonimen saajia hallitukselle. Hallitus myöntää Vuoden TiTeläisen arvonimet lukuvuoden lopulla, killan vuosijuhlilla tai muussa juhlavassa tilaisuudessa.
  
 +<spoiler | Kommentteja> Arvonimen on tarkoitus olla ns. tsemppipalkinto, joka innostaa saajaansa jatkamaan esimerkillistä toimintaansa samaan malliin. Arvonimen tyypillinen saaja on aktiivinen 1.-3. vuoden toimija, joka on edistänyt killan pyrkimyksiä ja/tai mainetta fuksi- tai tutortoimintansa, superaktiivisuutensa, suorituksiensa, tempausmenestyksensä, Jukan palautuksen, tai muiden suurten urotekojen kautta.
  
 +Vuosittain arvonimi myönnetään noin kolmelle henkilölle. Kaikilta kirjataan nimi samaan vuosiluvulla varustettuun laattaan, joka kiinnitetään killassa näkyvälle paikalle muiden Vuoden TiTeläinen -laattojen seuraksi.
 +</spoiler>
 +
 +===== 7. Ohjesäännön muuttaminen =====
 +Ohjesääntöä voi muuttaa killan kokous 3⁄4 äänten enemmistöllä.
 +===== 8. Ohjesäännön voimaantulo =====
 +Tämä merkkiohjesääntö tulee voimaan yleiskokouksen päätöksellä 04.02.2020 ja se korvaa yleiskokouksen 30.1.2019 hyväksymän merkkiohjesäännön.
merkkiohjesaeaentoe.txt · Last modified: 2023/12/03 21:04 by mihef